De volgende generatie neemt het stokje over!

De volgende generatie neemt het stokje over!

Per 1 januari 2024 geven William en Karin Gitzels de directieverantwoordelijkheden over aan zoon Mike Gitzels. Na 35 jaar ondernemerschap wordt nu de ruimte gegeven aan de derde generatie om het familiebedrijf te leiden. Daarnaast neemt ook Pé Kors afscheid van Gitzels. Pé was voormalig eigenaar van Plantenkwekerij Joh. Kaan, die in 2010 is gefuseerd met Plantenkwekerij Gitzels. De afgelopen 13 jaar heeft Pé de verkoop voor zijn toenmalige klanten met veel passie voortgezet en draagt zijn taken over aan zijn huidige collega Joris Botman.

Plantenkwekerij Gitzels, oorspronkelijk gevestigd in Zwaag, heeft zich de afgelopen 24 jaar kunnen ontwikkelen in het Glastuinbouwgebied het Grootslag in Wervershoof. Op dit moment worden daar jaarlijks zo’n 160 miljoen koolplanten opgekweekt onder 12 hectare glas. Daarnaast verleent het bedrijf diverse opkweekdiensten aan zaad- en veredelingsbedrijven.

De afgelopen vijf jaar is er binnen het team van Gitzels geleidelijk toegewerkt naar een natuurlijke overdracht. William: “De bevlogen collega’s in het heuze managementteam staan samen met hun collega’s garant voor een prachtige doorontwikkeling van Plantenkwekerij Gitzels. Met oog op onze ambities blijven we een belangrijke schakel en van toegevoegde waarde voor de sector.”


Mike is trots om al op jonge leeftijd het vertrouwen te krijgen van zijn ouders om het bedrijf verder voort te zetten. Er staat een prachtig team van ervaren en jonge krachten die dagelijks zorgen voor het beste uitgangsmateriaal voor de tuinders. Mike: “Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet om ons familiebedrijf verder te ontwikkelen.”

Artikel in Regionieuws West-Friesland, Groentennieuws.nl, december 2023

quote iconHet grootste geschenk dat je kunt geven is oprechte aandachtquote icon
William Gitzels
quote iconAfspraken nakomen, dat is voor ons heel erg belangrijkquote icon
David Baas
quote iconHet is echt een groepsproces met een prachtig teamquote icon
William Gitzels
quote iconDe frisgroene kleur van jonge broccoli plantjes is een teken dat het voorjaar weer begintquote icon
Matthijs Woestenburg
quote iconEen plantje ligt volledig bij ons in handen en daar zijn we elke dag mee bezigquote icon
Matthijs Woestenburg
quote iconDat wij bijdragen aan een groot deel van de basis voor de groenteteelt, dat is gaafquote icon
Matthijs Woestenburg