Geschiedenis

Het bedrijf is ruim 70 jaar geleden opgericht door W.J. Gitzels en heeft zich, dankzij de moderne opkweeksystemen, vooral de laatste 25 jaar stormachtig ontwikkeld tot een van de belangrijkste kwekers van koolplanten voor Noord-Nederland. Maar ook in het zuiden van Nederland mogen wij inmiddels een flink aantal professionele broccolitelers tot onze klantkring rekenen.

In Zwaag hebben we in 1999 plaats gemaakt voor woningbouw en zijn we verhuisd naar Wervershoof. Glastuinbouwgebied Het Grootslag, inmiddels onderdeel van het gebied Greenport Noord Holland-Noord in het hart van Seed Valley, zorgt voor de juiste randvoorwaarden om ook op lange termijn verzekerd te zijn van een opkweeklocatie.

In het voorjaar van 2011 werd de overname van collega-plantenkwekerij Joh. Kaan te Hem een feit, waarmee voor beide kwekerijen en haar klanten een solide basis werd gelegd voor de toekomst. Na de overname van Monkey Flowers in 2020 en realisatie van de nieuwbouw op diezelfde plek, is in het voorjaar van 2021 ons bedrijf gecentraliseerd naar Wervershoof. De plek van de voormalige kas in Hem is teruggegeven aan de natuur. 

Vanaf 1 januari 2024 heeft Mike het stokje van zijn ouders overgenomen en neemt de dagelijkse leiding over. Samen met zijn vertrouwde collega's leveren we jaarlijks zo'n 160 miljoen koolplanten af bij vollegrondgroente telers in de regio.  

quote iconHet grootste geschenk dat je kunt geven is oprechte aandachtquote icon
William Gitzels
quote iconAfspraken nakomen, dat is voor ons heel erg belangrijkquote icon
David Baas
quote iconHet is echt een groepsproces met een prachtig teamquote icon
William Gitzels
quote iconDe frisgroene kleur van jonge broccoli plantjes is een teken dat het voorjaar weer begintquote icon
Matthijs Woestenburg
quote iconEen plantje ligt volledig bij ons in handen en daar zijn we elke dag mee bezigquote icon
Matthijs Woestenburg
quote iconDat wij bijdragen aan een groot deel van de basis voor de groenteteelt, dat is gaafquote icon
Matthijs Woestenburg